Gündem Sahilin kahramanları

Sahilin kahramanları

4 yıl önce     Gündem 0
Sahilin kahramanları

Selinus Sahilinde görev yapan cankurtaranlar İbrahim Yüksel ile Erol Erkul, bu yıl 4 kişinin hayata tutunmasına vesile olarak halkın kahramanı oldular.

Geçtiğimiz günlerde peş peşe meydana gelen 2 boğulma vakasına anında müdahale ederek vatandaşların yaşama tutunmasına vesile olan, mesleklerine aşık başarılı cankurtaranlar, yaşadıkları iç huzuru hiçbir şeye değişmiyor.

Bu sezon toplamda 4 vakaya müdahale ettiklerini ve boğulma tehlikesi geçiren kişilerin hayatta kalmasına vesile olduklarını belirten Erol Erkul, “Böyle üzücü olayların olmasını elbette istemeyiz ama ne yazık ki buna engel olamıyoruz. Böyle bir durumda kişinin hayatta kalmasına katkı sunmak büyük bir haz. Bunu hiçbir karşılık beklemeden yapıyoruz. Aldığımız dua en büyük kazancımız” dedi.

Cankurtaran İbrahim Yüksel de mesleğini çok sevdiğine değinerek, “Görev yaptığımız sahile gelen her bir bireyi kendi ailemizin bir ferdi gibi görüyor ve öyle hareket ediyoruz. Özellikle denizin dalgalı olduğu dönemlerde gözümüzü sahilden ayırmadan nöbet tutuyoruz. İstenmeyen bir olayla karşılaştığımızda ise anında müdahale ediyoruz. Boğulmaktan kurtardığımız kişilerin yaklaşımları ve aldığımız dualar bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Tecrübeli cankurtaranlar, denize giren vatandaşların uyarıları dikkate almaları konusunda da uyarmayı ihmal etmedi.

    Bu habere henüz bir yorum yazılmamış. İlk yorumu siz yazın!